Faciliteter


Brug af fælleshuset

Fælleshuset kan gratis anvendes af beboerne til private fester og arrangementer. Ønsker om lån af fælleshuset går forud for fællesspisningen. Der er fastsat nærmere regler for anvendelsen af fælleshuset til private formål, herunder ungdomsfester. Booking af huset til privat brug sker via en kalender i fælleshuset.

Vaskeri

I kælderen i fælleshuset er der 2 vaskemaskiner, en tørretumbler og en strygerulle til fælles brug. Der betales for brug af el og vand til vask/tørring via takster, der typisk fastlægges for et år af gangen. Det betyder, at det er meget billigt at vaske/tørre. Afregning foregår via et simpelt streg-system.

Aktivitetsrum

I kælderen i fælleshuset er et stort lege/aktivitets-rum. Rummet bruges ofte af børnene til alm. legerum. Der er bordtennisbord og andre lege-muligheder samt dart i aktivitetsrummet.

Gæsterum/TV-stue

I kælderen ved siden af aktivitetsrummet, findes et mindre rum, hvor der er mulighed for at gæster kan overnatte. Der er både bad og toilet i fælleshuset. Gæsterummet bruges også til TV-rum. Der er installeret TV via fibernet i rummet.

Værksted

Bagest i kælderen i fælleshuset er der et værksted med bl.a. en høvlebænk til fri afbenyttelse.

Fryser

I værkstedet er der en stor kummefryser, som er beregnet på opbevaring af madvarer til fællesmiddage og forud for private fester.

Legeplads/udearealer

På fællesarealet mellem husene findes sandkasse, legehus og basketstativ mm. Derudover har vi en mindre boldbane ned mod Blikfanget (mod syd) med mål, gyngestativ og en trampolin. I hjørnet af boldbanen findes en bålplads.

Om vinteren kan golfbanen benyttes til ski- og kælketure, og Hestkøbgårds Park er velegnet til leg, skattejagter m.v. Der er sti over golfbanen, så man kan cykle og løbe sig en tur. Stien går til Bistrupskolen.

Renovation

Der er fælles renovation i form af to containere ved fælleshuset til almindeligt affald (husholdnings-affald). Containerne tømmes 1 gang om ugen

Der findes desuden to mindre containere til haveaffald (Kommunens haveaffaldsordning). De kan benyttes til mindre mængder haveaffald. De tømmes ugentlig i sommerperioden.

Betaling for de to typer affalds-containere sker over kontingentet til Bofællesskabet Overblikket.

Der er yderligere to kompostbeholdere ved affaldscontainerne. Dem anvender vi til kompostering af grønt køkkenaffald.

Kommunens genbrugsplads på Blokken anvendes til alt andet affald. Det er beboernes egen opgave at transportere den type affald. Pladsen ligger mindre end 1 km fra Overblikket.

Trailer

Der findes en fælles trailer, der frit kan anvendes til bortskaffelse af affald, indkøb mv. Ved længere ture/brug aftales nærmere med de øvrige beboere.

Comments are closed.