Webmaster: Asbjørn Steffensen
E-mail: Cough12@hotmail.com
E-mail: Cough12@hotmail.com
Spiseordningen
Fællesspisningen er et vigtigt omdrejningspunkt i Overblikket. Mange ting vendes under fællesspisningen og den efterfølgende kaffe/the. Som nyindflyttet eller som potentiel køber er fællesspisningen en god mulighed for at lære beboerne at kende og få et indtryk af Overblikket.
Der er mulighed for at deltage i spiseordningen på de fleste hverdage undtagen lørdage. Normalt spiser vi kl. 18.
Til hver middag står 2 kokke for indkøb, madlavning og opvask. Normalt skal der laves mad til mellem 10 og 20 personer – det tager oftest 1½-2 timers indsats. Kokkene vælger menuen, og der er ingen særlige krav til menuens sammensætning. Variation og kvalitet prioriteres, samtidig med at prisloftet på, i øjeblikket 25 kr. pr. person sikrer rimelige priser. Det resulterer i mad lavet fra grundet og af høj kvalitet. Der betales kun halv pris for store børn (4-12 år), mens der ikke betales for små børn (0-3 år). Der betales direkte til kokkene efter spisning.
Tilmeldingen skal normalt ske et par dage i forvejen af hensyn til indkøb.
Alle beboere over 18 år deltager som kokke (unge fra 16-18 år deltager som kokke på ”halv tid”). En kokkeplan dækker ca. 4 uger, og på den tid har man 2 kokketjanse.
Årlige mærkedage og arrangementer
Overblikket har en række årlige mærkedage. Det er socialgruppen, der står for at arrangere dem, og der ydes oftest en indsats også fra de andre beboere. Ud over de faste mærkedag er alle velkomne til at tage initiativer til et andre arrangementer.
Fastelavn
Arrangeres sammen med nabo-bofællesskabet Blikfanget og består normalt i fælles tøndeslagning. Derefter er der boller og varm chokolade mmm. i et af fælleshusene, hvor kattekonge og dronning også bliver udråbt.
Fødselsdag
Hvert år i marts på den lørdag der er nærmest den 15. i måneden afholdes bofællesskabets fødselsdag. Det sker ved en god middag og en festlig aften. Ved runde fødselsdage har vi holdt en større fest, hvor tidligere beboere er blevet inviteret.
Sct. Hans
Udgøres typisk af en lidt mere omfattende fællesspisning og derefter bålsang – ofte med mange gæster.
Efterårsudflugt
Historisk har der været lejet hytter, lejrskole eller lign., og en fælles weekend udflugt for Overblikkets beboere har været afholdt
Julefrokost
Julefrokost arrangeres gerne på den tredje søndag i advent
Nytårsaften
Udgøres oftest af et sammenskudsgilde. Arrangeres normalt på frivillig basis med uddelegering af festmenu-kokketjanse og andre aktiviteter. Normalt deltager der venner og bekendte til beboerne i Overblikket
Årsmøde
Holdes en fredag omkring 1. februar. Indledes med det mere formelle årsmøde og derefter serveres en bedre gourmet middag.